Partij voor de Dieren Den Bosch weer een stap dichter bij de gemeen­te­raads­ver­kie­zingen!


22 november 2021

Den Bosch, 22 november 2021 – Afgelopen zondag, 21 november, is de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren Den Bosch definitief vastgesteld. Het congres heeft de voorgestelde kandidatenlijst die op 17 oktober 2021 bekend is gemaakt bekrachtigd. Hiermee is de partij weer een stap dichterbij haar debuut in de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

De kandidaten
De lokale afdeling van de Partij voor de Dieren in Den Bosch is verheugd dat de rest van de partij tijdens het partijcongres afgelopen zondag heeft ingestemd met de keuze van kandidatenlijst. Hiermee blijft de nummer 1 op de lijst voor Den Bosch Eileen Samshuijzen, de nummer 2 op de lijst is Rick van de Pol en de nummer 3 op de lijst is Nikky Hamerslag.

Partijprogramma
Afgelopen zondag is ook het partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen definitief vastgesteld. De Partij voor de Dieren zet daarin de belangen van alle levende wezens centraal, mens en dier.
“Verbeter de wereld, begin in Den Bosch. We delen onze stad en gemeente met heel veel wilde dieren, maar ook dieren in de bio-industrie, op dierenparkjes en proefdieren. We kunnen in Den Bosch echt het verschil maken voor al deze dieren door hun belangen beter mee te nemen in de besluitvorming. Het is steeds duidelijker dat we een nieuwe vorm van politiek nodig hebben, waarbij we in harmonie leven met alles wat leeft en niet alleen kijken naar de korte termijn. Als we rekening houden met dieren kunnen we echt het verschil maken, ook voor onszelf” aldus lijsttrekker Samshuijzen.

De partij draagt een planeetbrede visie uit waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen, een breed programma dat alle maatschappelijke thema’s behelst, zoals bijvoorbeeld woningbouwbeleid, de eiwittransitie en een visie op een inclusieve samenleving. De Partij voor de Dieren kiest voor een landelijk partijprogramma, om hiermee consequent en effectief beleid te kunnen vormen. De Partij voor de Dieren Den Bosch werkt aan een uitgave van het partijprogramma dat specifiek is gericht op Den Bosch en de zaken die in onze gemeente spelen, om de Bosschenaren een duidelijk beeld te geven van hoe de gemeente Den Bosch er uit ziet met de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad. Samshuijzen licht alvast een tipje van de sluier op en geeft aan “ons partijprogramma bevat bijvoorbeeld onze zienswijze op de geplande bouw van de woontorens in het Prins Hendrikspark en de bouw in het Annapark, waar wij erg op tegen zijn, het niet kappen van de platanen aan de Boschveldweg en onze visie op de verbetering van het openbaarvervoer in de hele gemeente, waarmee we de transitie van auto naar alternatief, meer duurzaam vervoer, willen realiseren.” Het lokale partijprogramma wordt in januari verwacht.


De gehele kandidatenlijst voor de gemeente Den Bosch ziet er als volgt uit:

1. Eileen Samshuijzen

2. Rick van de Pol

3. Nikky Hamerslag

4. Laurens Kok

5. Arno van Akkeren

6. Corine Vos

7. Elise van Diejen

8. Elise Veugelers

9. Peter Romijn

10. Xandra van den Bleek

11. Ron van ‘t Pad

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Den Bosch

Den Bosch, 18 oktober 2021 – De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezing...

Lees verder

Partij voor de Dieren Den Bosch ruimt vuurwerk op!

Vrijwilligers gaan zondag 2 januari de straat op om vuurwerkafval in de stad op te ruimen. In verband met de coronamaatregele...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief