Peter Romijn


Commis­sielid - commissie bedrij­vigheid

Wie ben ik?
Peter Romijn (hij/hem), geboren in 1977, ik ben blij en vereerd om commissielid te mogen zijn voor onze prachtige partij. Samen met mijn vrouw en drie kinderen woon ik in de Maaspoort op steenworp afstand van de Maasuiterwaarden. Ik hou van hardlopen (rondje Engelen, Bokhoven is favoriet), wandelen en (harde) muziek. Hoewel ik ben opgegroeid in de Almkerkse klei voel ik me na bijna 20 jaar inmiddels toch wel een echte Bosschenaar. Ons carnaval en alles wat er mee te maken heeft draag ik dan ook een warm hart toe.

Komend uit een dorp weet ik hoe belangrijk het is om oog te hebben en houden voor de unieke identiteit van de verschillende dorpen en wijken. Den Bosch is immers zo veel meer dan alleen het centrum van de stad.

Wat doe ik?
Naast mijn activiteiten voor de Partij voor de Dieren ben ik werkzaam in de maritieme sector. Ik geef leiding aan een internationaal team dat wereldwijd verantwoordelijk is voor het installeren en inbedrijfstellen van voortstuwingsinstallaties op zeegaande schepen. Het inzicht dat “Economische groei niet de oplossing is, maar juist het probleem” heeft me jaren geleden doen kiezen voor de Partij voor de Dieren. Als vader van drie kinderen maak ik me ernstig zorgen over de klimaatcrisis en biodiversiteitscrisis en ik wil doen wat ik kan om dit op de agenda te krijgen. Ook vind ik het niet acceptabel hoe we omgaan met dieren en mensen in de bioindustrie en ik wil graag helpen om de eiwittransitie van dierlijk naar plantaardig te versnellen.

Wat wil ik bereiken?
Verbeter de wereld, begin in Den Bosch! Juist op lokaal niveau kunnen we het verschil maken, voor alle inwoners van de gemeente, zowel mensen als dieren. De Partij voor de Dieren heeft voor mij de meest ambitieuze en daarmee de meest realistische toekomstvisie om de planeet leefbaar te houden voor mens en dier. Verder zijn (sociale) gelijkheid, tolerantie, persoonlijke vrijheid en mededogen absolute kernwaarden voor mij. Ik hoop door mijn werk bij de Partij voor de Dieren bij te dragen aan de toekomst van onze mooie gemeente.

Gerelateerd

Moties Nieuws