Partij voor de Dieren PvdD partij van de dieren dierenpartij pvvd pvdd esther ouwehand gemeenteraadsverkiezingen 2022 gemeente gemeenteraad verkiezingen groen duurzaam politiek Den Bosch den bosch vegan klimaat ´s-Hertogenbosch

Wonen, zorg, onderwijs en cultuur

Wonen en bouwen
Prettig en duurzaam wonen voor iedereen
Een goede woning is een basisrecht voor iedereen. Door de volledig ontspoorde woningmarkt is het vinden van een woning echter bijna onmogelijk. Wachtlijsten voor een sociale huurwoning worden alleen maar langer en de prijzen rijzen de pan uit. De ‘vrije woningmarkt’ blijkt vooral interessant voor huisjesmelkers en speculanten. Gewone kopers, starters en huurders hebben het nakijken. De Partij voor de Dieren wil het woningtekort op een duurzame wijze aanpakken. Den Bosch volbouwen is niet de oplossing; dat maakt de gemeente onleefbaar. Wij willen de beschikbare ruimte en woningen eerlijker en slimmer verdelen.

Onderwijs en cultuur

Slimmer, wijzer, mooier
Een goede woning is een basisrecht voor iedereen. Door de volledig ontspoorde woningmarkt is het vinden van een woning echter bijna onmogelijk. Wachtlijsten voor een sociale huurwoning worden alleen maar langer en de prijzen rijzen de pan uit. De ‘vrije woningmarkt’ blijkt vooral interessant voor huisjesmelkers en speculanten. Gewone kopers, starter en huurders hebben het nakijken. De Partij voor de Dieren wil het woningtekort op een duurzame wijze aanpakken. Den Bosch volbouwen is niet de oplossing; dat maakt de gemeente onleefbaar. Wij willen de beschikbare ruimte en woningen eerlijker en slimmer verdelen.

Opkomen voor dieren­rechten

Klimaat­recht­vaar­digheid

Een duurzame Bossche economie

Een groen en leefbaar Den Bosch

Wonen, zorg, onderwijs en cultuur

Veiligheid en privacy en burger­rechten

Een inclu­sieve en geëman­ci­peerde gemeente

Ruimte voor fiets en voet­ganger

Een gezond en veilig Den Bosch