Partij voor de Dieren Den Bosch wil de economie ontgroeien


De Partij voor de Dieren Den Bosch orga­ni­seert een lezing over het alter­na­tieven voor oneindige econo­mische groei

11 februari 2022

Volgens de Partij voor De Dieren Den Bosch is oneindige economische groei geen oplossing maar het probleem. Donderdag 10 februari organiseerde de partij daarom een online lezing over het ontgroeien van de economie met universitair docent dr. ir. Crelis Rammelt. Rammelt is gespecialiseerd in Milieugeografie en Internationale Ontwikkelingsstudies en is aangesloten bij het platform Ontgroei! In het Engels “degrowth” genoemd. Een sterk groeiende stroming binnen de economie die stelt dat economische groei niet langer een doel moet zijn.

Precies vijftig jaar geleden publiceerde de Club van Rome haar bekende rapport “de grenzen aan de groei”. De groep wetenschappers waarschuwde dat de economie niet oneindig kan blijven groeien. Volgens de Partij voor de Dieren Den Bosch zijn die grenzen nu vijftig jaar later ook overschreden. Lijsttrekker Eileen Samshuijzen “de klimaatcrisis, biodiversiteitsverlies en stikstofcrisis laten zien dat de grenzen aan economische groei al ruim zijn overschreden, het is tijd om economische groei niet langer als doel te zien, om te ‘ontgroeien’ ook in Den Bosch. Daarom organiseren wij deze lezing.”

Crelis Rammelt zal de kijkers meenemen in de basisprincipes van Ontgroeien, hoe economie zich verhoudt tot ecologie en welvaartsverdeling en hoe een andere blik op economie zorgt voor het voorzien in een menswaardig bestaan voor iedereen, waarmee wij binnen de draagkracht van de aarde blijven om de roofbouw op onze planeet en de hypotheek op de toekomst van onze (klein)kinderen een halt toe te roepen. Vervolgens zal een lokale vertaling van Ontgroeien worden gemaakt, Nikky Hamelslag, nr. 3 op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren Den Bosch, en Eileen Samshuijzen, lijsttrekker, gingen in gesprek over hoe het Ontgroeien van de Bossche economie er uit ziet en wat dit voor Bosschenaren betekent. Partij voor de Dieren Den Bosch is uniek in de Bossche politieke met deze visie op economie, zij zien dit essentieel onderdeel van de transformatie naar een duurzame en eerlijke samenleving.

Gerelateerd nieuws

BREKEND! Partij voor de Dieren Den Bosch heeft zich officieel geregistreerd voor de verkeizingen

Met veel vreugde kunnen we jullie meedelen dat het officieel is: de Partij voor de Dieren Den Bosch is officieel geregistreer...

Lees verder

Partij voor de Dieren Den Bosch van Start!

Onze fractievoorzitter Eileen Samshuijzen is officieel geïnstalleerd als raadslid. Nikky Hamerslag en Rick van de Pol zullen ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief