Partij voor de Dieren doet mee aan gemeen­te­raads­ver­kie­zingen in Den Bosch


18 oktober 2021

Den Bosch, 18 oktober 2021 – De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Bosch. Op 21 november zullen de leden van de partij op het congres de kandidatenlijsten vaststellen. Ook het concept verkiezingsprogramma wordt aan de leden voorgelegd op het congres en zal binnenkort worden gepubliceerd.

De kandidaten
De nummer 1 op de lijst voor Den Bosch is Eileen Samshuijzen zij heeft Human Resource Management gestudeerd en is werkzaam als HR-adviseur. Binnen de partij is zij al enkele jaren actief op lokaal gebied. Eileen vindt Den Bosch bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen. Er is veel werk te verzetten om Den Bosch dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een steeds dichter bebouwde en bevolkte gemeente, waarbij dier, natuur en mileu momenteel onderschoven thema’s binnen de gemeente zijn en is er een sprake van problematiek omtrent de tevens beperkte mogelijkheden qua dierenopvang.

De nummer 2 op de lijst is Rick van de Pol, hij is sinds 2018 actief lid van de PvdD en is als bouwkundig adviseur actief met de energietransitie. De nummer 3 is Nikky Hamerslag, zij is student Future Planet Studies en bestuurslid bij Pink Noord-Brabant, de jongerenorganisatie van de PvdD.

Dieren, natuur en milieu
In Den Bosch kiest de Partij voor de Dieren voor haar planeetbrede visie waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen, net als in de Tweede Kamer en in alle Provinciale Statenfracties, waterschappen en gemeenteraden waar de partij vertegenwoordigd is.
De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Den Bosch. Zo wil de partij dat in Den Bosch het gemeentelijke dierenwelzijnsbeleid wordt geëvalueerd, geactualiseerd en niet meer vrijblijvend is en dat er wordt afgezien van de bouwplannen in het Prins Hendrikpark.


De gehele ontwerpkandidatenlijst voor de gemeente Den Bosch ziet er als volgt uit:

1. Eileen Samshuijzen

2. Rick van de Pol

3. Nikky Hamerslag

4. Laurens Kok

5. Arno van Akkeren

6. Corine Vos

7. Elise van Diejen

8. Elise Veugelers

9. Peter Romijn

10. Ed van Hoesel

11. Xandra van den Bleek

12. Ron van ‘t Pad

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Den Bosch weer een stap dichter bij de gemeenteraadsverkiezingen!

Den Bosch, 22 november 2021 – Afgelopen zondag, 21 november, is de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren Den Bosch def...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief