Een helpende hand voor de Dieren­voed­selbank


4 oktober 2023

4 oktober: Dierendag. Daar moet wat de Partij voor de Dieren betreft bij stil worden gestaan, want niet ieder dier in Den Bosch zit er even warmpjes bij. Daarom helpt de partij dit jaar voor Dierendag de Dierenvoedselbank.

We mogen vaker stil staan bij dieren, hun welzijn, rechten en ook de bijzondere band die er tussen mens en dier kan ontstaan, vindt de Partij voor de Dieren Den Bosch. Een groot deel van de mensen (88%) geeft dan ook aan dat huisdieren goed zijn voor de mentale of fysieke gezondheid van mensen. Daarnaast vindt 93% dat huisdieren bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid, blijkt uit een onderzoek van I&O uit 2022. Helaas zijn er steeds meer huishoudens die moeilijk rond kunnen komen. Wat betekent dit voor huisdieren? Pet Support Dierennoodhulp Noord-Brabant bestaat om dieren en huishoudens in zulke situaties te ondersteunen. Zij helpen alle huisdierverzorgers in de regio die dat nodig hebben met voedsel- en verzorgingspakketten. Dit is een flinke klus voor deze toegewijde vrijwilligers. Maar vele handen maken licht werk! Daarom steekt Partij voor de Dieren op 6 oktober de handen uit de mouwen bij de Dierenvoedselbank om hen te helpen.

Pet Support Dierenvoedselbank Noord-Brabant is een initiatief van Shanon Schepens en bestaat nu zo’n 4 jaar. Het begon als een burgerinitiatief in augustus van 2019. Shanon reed één keer per maand met haar kleine volgeladen autootje langs bij haar deelnemers om ze van een maandpakket te voorzien. Al snel groeide dit initiatief en vanaf april 2021 is Pet Support Dierenvoedselbank Noord-Brabant een officiële stichting.

Dit is niet de eerste keer dat de Partij voor de Dieren de Dierenvoedselbank een helpende hand biedt. In 2022 zat de stichting in de knel door gebrek aan passende opslagruimte voor alle dierenvoeding en -benodigdheden. De partij lobbyde in de gemeenteraad voor het ondersteunen van dit soort initiatieven. Initiatieven die voorzien in de eerste levensbehoefte van mensen en dieren. Ondanks dat hier in de gemeenteraad onvoldoende steun voor te vinden was leverde deze actie media-aandacht op wat er voor zorgde dat Shanon en haar stichting opslagruimte tot hun beschikking hebben gekregen. Korver Holland snapt het belang van het werk dat de Dierenvoedselbank doet en heeft in 2022 een deel van hun opslag aan de Dierenvoedselbank ter beschikking gesteld. Een actie van Korver Holland waar veel mensen en dieren hun dankbaar voor zijn!

Denk jij aan het in huis nemen van een huisdier? Sta dan stil bij de tijd en middelen die nodig zijn voor een huisdier. Denk ook na over waar een diertje vandaan komt. Er zijn een heleboel dieren die in asielen wachten op een “forever home”. Adopteer een dier in plaats van het fokken van meer dieren te ondersteunen en maak het verschil voor dieren in bijvoorbeeld het Dierentehuis ’s-Hertogenbosch.

Ook helpen bij de Dierenvoedselbank? Wil je op 6 oktober aansluiten, neem dan contact op met de Partij voor de Dieren op denbosch@partijvoordedieren.nl. Op andere momenten helpen? Of doneren? Kijk op www.petsupport.nl voor meer informatie.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Bossche Kantorenvisie: weinig lokale werkgelegenheid en geen groene ambitie

Het bestuur van onze stad wil graag meer kantoren bouwen. Wij signaleren dat hierbij hoofdzakelijk het bedrijfsleven wordt ge...

Lees verder

Bossche Begroting 2024

Jaarlijks stelt de gemeenteraad de begroting vast. Hiermee wordt jaarlijks vastgesteld waar het geld van de gemeente naartoe ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief