Succes! Bescherming van de natuur tegen te veel drukte


Recreëren binnen de draag­kracht van de natuur

11 september 2024

In de toeristische visie heeft het gemeentebestuur opgenomen in te gaan zetten op natuurtoerisme. Natuurtoerisme kán een mooie en duurzame manier van recreatie zijn, waarbij mensen de natuur ook meer kunnen gaan waarderen. De natuur is prachtig om van te genieten en eropuit gaan in de natuur is hartstikke goed voor het fysiek en mentaal welzijn.

De keerzijde is dat de natuur grenzen heeft in wat ze aan kan. Te veel verstoring en drukte schaadt dieren en planten. Dat moet voorkomen worden. Met natuurorganisaties is bij het opstellen van de visie en bij het kiezen voor natuurtoerisme niet gesproken. Daarom heeft de Partij voor de Dieren gepleit ervoor dat natuurorganisaties een leidende rol krijgen, in het vaststellen van de ecologische mogelijkheden en draagkracht van de natuur, om overbelasting en daarmee schade aan flora en fauna te voorkomen.

Onze motie om zorg te dragen voor de balans tussen natuur en recreatie en hier natuurorganisaties bij te betrekken is in ruime meerderheid aangenomen. Een groot succes voor de natuur, hiermee wordt zij beschermd tegen te veel drukte.

Gerelateerd nieuws

Nieuwbouw Theater aan de Parade: misstap op misstap leidt tot een bodemloze put aan verspild belastinggeld

De overschrijding van het budget met ruim €16 miljoen zegt al veel. Bij de bouw van het nieuwe Theater aan de Parade is veel ...

Lees verder

Zonnepark Oude Baan-Oost

Aan de omwonenden heeft het niet gelegen, zij hebben er alles aan gedaan om de plannen voor een commercieel zonnepark in hun ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    meld je aan voor onze nieuwsbrief