Hervorming jeugdzorg


29 juni 2023

Opnieuw dreigt een enorme bezuiniging op de jeugdzorg. Dit zal ook gevolgen hebben voor de gemeente, daarom is de gemeenteraad dit voorgelegd en gevraagd hoe dat wij aankijken ten aanzien van hoe wij deze bezuiniging vorm gaan geven in Den Bosch. Staatssecretaris van Ooijen (CU) noemt deze hervorming zelf een verbetering van de jeugdzorg en geen bezuiniging. Hij laat weten dat er echt iets aan de hand is met de samenleving waardoor er nu zoveel jongeren kampen met mentale problemen. En dat is volgens hem niet op te lossen met een psycholoog maar dat moet maatschappelijk worden opgelost. Hij ziet graag dat deze problemen opgelost worden door aan de bel te trekken bij familie, vrienden en bijvoorbeeld op de sportclub of bij een buurthuis.

Wij zijn van mening dat de toename in hulpvraag vooral is veroorzaakt door het beleid waar juist de regering voor verantwoordelijk is. Dan hebben wij het bijvoorbeeld over vereenzaming door corona, hoge studiekosten en geen zicht op een eigen woning na je studie. En natuurlijk over de klimaatcrises waardoor het toekomstperspectief voor jongeren op zijn zachtst gezegd niet zo positief is. Volgens Partij voor de Dieren is het dus helemaal niet zo gek dat die hulpvraag zo is toegenomen.

Wij vinden dan ook dat de oplossing hiervoor in Den Haag ligt en dat we dus niet verder moeten gaan bezuinigen op de jeugdzorg. Sterker nog, wat ons betreft moet er juist geïnvesteerd worden voor een verbetering van de jeugdzorgen de voorzieningen en het toekomstperspectief van de maatschappij. De volledige bijdrage van Elise zie je in onderstaande video!

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Voorjaarsnota 2024

In de voorjaarsnota wordt de begroting voor het volgende jaar voorbereid. De begroting wordt in het najaar besproken, de keuz...

Lees verder

Slachten dieren kinderboerderijen gaat door

Bijna 130 dieren zijn in vijf jaar naar het slachthuis zijn gebracht. En dat zijn enkel nog de cijfers van de gemeentelijke d...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief