Elise van Diejen


Commis­sielid - commissie sociaal

Wie ben ik?

Ik ben Elise van Diejen (zij/haar), geboren in 1994 en commissielid van de Partij voor de Dieren Den Bosch. Ik vind het heerlijk om te wandelen in de natuur (als het niet regent). Daarnaast vind ik het ook leuk om juist onder de mensen te zijn en ben dan ook graag in cafés in de stad te vinden voor een drankje. Ik ben opgegroeid in Culemborg, maar had nooit de intentie om daar te blijven. Den Bosch trok me door de mooie natuurgebieden dichtbij de stad, zoals het Bossche broek, de prachtige Sint Jan en natuurlijk het Oeteldonks carnaval. In 2018 kreeg ik de kans om in een ietwat verouderd, maar mooi huur appartement in de Graafsewijk te gaan wonen en ik woon hier nog steeds met veel plezier!

Wat doe ik?

Naast dat ik mij actief inzet voor de Partij voor de Dieren, werk ik als chemisch analist bij een farmaceutisch bedrijf in Oss. Ik ontwikkel analysemethoden voor verschillende farmaceutische producten en zorg ervoor dat de analyseapparatuur onderhouden en gerepareerd wordt wanneer dit nodig is.

Ondanks dat ik met veel plezier naar mijn werk ging en ga, haalde ik geen voldoening uit enkel mijn werk. Ik maakte mij ernstige zorgen over klimaatverandering, nog steeds trouwens, en ik vond dat het de hoogste tijd was voor verandering. Daarom heb ik mij in maart 2021 aangesloten bij de Partij voor de Dieren. In eerste instantie niet met het idee om daadwerkelijk zelf in de politiek te gaan, maar om mijn steentje bij te dragen in de werkgroep, door bijvoorbeeld een kledingruil te organiseren in het stadscentrum.

Ik had het idee dat de politiek niks voor mij zou zijn, maar al snel begon het toch te kriebelen en ik voel me vereerd dat ik onze fractie nu mag versterken als commissielid.

Wat wil ik bereiken?

Ik ben van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie, zodat dierenleed bespaard kan blijven, de opwarming van de aarde sterk verminderd kan worden, er meer ruimte komt en overblijft voor natuur, maar ook woningen en er minder honger zal zijn in de wereld! Dit zijn grote plannen, maar juist op lokaal niveau kunnen we impact maken als Partij voor de Dieren. Door bijvoorbeeld volop in te zetten op de eiwittransitie, dierenrechten en ons hard te maken voor een klimaatneutraal 2030 kunnen we grote stappen zetten in de gemeente en goed voorbeeld doet goed volgen.

Natuur is zo ontzettend belangrijk! Voor de biodiversiteit vanzelfsprekend, maar daarnaast ook voor onze (mentale) gezondheid. Iets wat we af en toe een beetje lijken te vergeten in de drukte van de dag. Daarom zal ik me hard maken voor het behoud en versterken van de natuur.

Ik zal er alles aan doen wat ik kan om een betere toekomst te creëren voor onszelf, onze (toekomstige) kinderen, maar zeker ook voor de dieren, die nu altijd het kind van de rekening zijn.

Gerelateerd

Moties Vragen Nieuws