Bossche­naren dreigen ener­gie­toeslag mis te lopen, wij roepen op tot actie


Hulp bij aanvraag tege­moet­koming blok­energie

21 september 2023

De landelijke hoeveelheid aanvragen voor de tegemoetkoming energiekosten bij blokaansluiting is kleiner dan verwacht. Mede daardoor is de aanvraagtermijn met een maand verlengd, tot en met 31 oktober.

Het nieuws van het achterblijven van de aanvragen voor de tegemoetkoming voor blokenergie verontrust de Partij voor de Dieren. Bewoners kunnen namelijk niet zelf de aanvraag voor de tegemoetkoming indienen. Dat moet de contracthouder doen. In de meeste gevallen is dat de verhuurder of de vereniging van eigenaren.

Het risico van het niet aanvragen van de tegemoetkoming ligt bij de bewoners, zij worden de dupe van het nalaten van de aanvraag. Dit baart ons zorgen, omdat het van groot belang is dat inwoners de energiesteun ontvang in het kader van (energie)armoede en bestaanszekerheid die onder druk staat. Daarom hebben wij tijdens het vragenhalfuurtje van de raadsvergadering op 20 september 2023 hier vragen over gesteld aan de wethouder.

Heb jij een blokaansluiting voor elektriciteit en/of gas? Heeft jouw contracthouder nog geen tegemoetkoming aangevraagd en heb je hulp nodig om je contracthouder hiertoe te bewegen? Neem dan contact op met de Sociaal Raadslieden van de gemeente.

Gerelateerd nieuws

Yes! Geen uitbreiding van herten in gevangenschap in Den Bosch

Eind januari werd bekend dat per 1 januari 2024 een positieflijst voor zoogdieren geldt: een beperkte lijst van zoogdieren di...

Lees verder

Den Bosch Datastad? Vergeet de impact op de Aarde niet

Den Bosch wil zich graag verder ontwikkelen als Datastad. En zegt dat te willen doen op een verantwoorde manier, die bijdraag...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief