Een autoweg door de nieuwe wijk Bossche Stads­delta


Hoofd­lijnen van de nieuwe wijk "De Bossche Stads­delta"

18 april 2023

In de commissie omgeving is op 18 april voor het eerst uitvoerig gesproken over de nieuwe grote wijk "De Bossche Stadsdelta", een wijk die hartje centrum zal komen te liggen. De Partij voor de Dieren vindt dit op verschillende vlakken een goed plan, al hebben wij wel verschillende kanttekeningen, namelijk:

  • Verstening & waterdoorlaatbaarheid: er zullen veel huizen, met name appartementen, gerealiseerd gaan worden in dit gebied. Dat is goed, want het is een zeer centrale plek, met alle voorzieningen in de buurt en met goede openbaar vervoer mogelijkheden, wat er voor zorgt dat autoverkeer sterk beperkt kan worden. Wel moet de verdichting van de stad niet de leefbaarheid in de weg komen te staan, er moet voldoende ruimte zijn voor groen en om te recreëren en de materialen waarmee gewerkt wordt moeten voldoende waterdoorlatend zijn. Hierop zullen wij met de raadsvergadering dan ook met een voorstel komen.
  • Auto's, dwars door de woonwijk: wat ons betreft bouwen wij deze nieuwe wijk autovrij. Het gebied ligt immers naast het centraal station en er worden verschillende mogelijkheden voor deelmobiliteit gerealiseerd, de perfecte plek om geen eigen auto meer nodig te hebben. In het raadsvoorstel staat aangegeven dat fietsers en voetgangers centraal staan, maar de doorgaande autoweg loopt dwars door het gebied. Dat vinden wij een slecht recept voor de leefbaarheid van de wijk. De autoweg loopt nu zelf nog om het plangebied heen en gaat bij deze gebiedsontwikkeling verlegd worden, zodát de weg door de woonwijk komt te lopen. Ook hierop zullen wij met de raadsvergadering met een voorstel komen.

In de video zie je de volledige bijdrage van de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

Eiwittransitie op de Bossche raadsagenda

De eiwittransitie is de verschuiving van dierlijke eiwitten naar voornamelijk plantaardige eiwitten wordt de eiwittransitie...

Lees verder

Grote renovatie van de stadsbibliotheek

Huis73, de stadsbibliotheek, gaat ingrijpend worden verbouwd én verduurzaamd. Hierdoor kan de functie van het gebouw nog bete...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief